עוגת טחינה עם שטרוזל שקדים

חומרים לעוגת טחינה עם שטרוזל שקדים:

2 תבניות אינגליש קייק
4 ביצים
כוס סוכר
כף תמצית וניל
3/4 כוס שמן
חצי כוס אספרסו (או נוזל אחר – שמנת, חלב, נס קפה..)
3/4 כוס טחינה
2 כוסות קמח תופח

חומרים לשטרוזל:

100 גרם מחמאה
כוס סוכר חום
כוס קמח
כוס שקדים פרוסים

אופן הכנת השטרוזל:

לערבב במעבד מזון קמח, סוכר, להוסיף קוביות מחמאה ולבסוף את השקדים ולהכניס לקירור.

אופן הכנת העוגה:

להקציף ביצים עם סוכר להוסיף את כל הנוזלים, להנמיך מהירות, ולהוסיף את הקמח.
לצקת לתבניות האינגליש קייק ולפזר מעל את בצק השטרוזל להכניס לתנור שחומם מראש ל180 מעלות,
35-45 דקות, לבדוק עם קיסם במרכז העוגה שהעוגה אפויה היטב.
לקרר ולבזוק את אבקת הסוכר.

אין תגובות

Post A Comment