צלי בשר ברוטב יין לבן

חומרים
1 בשר צלי כתף מספר 5
3 בצלים גדולים
6 שיני שום
3 עלי דפנה
2 ענפי רוזמרין
1 אגוז מוסקט
מלח
פלפל שחור גרוס תבלין לבשר (בהרט או ראס אל חנות)
כורכום או זעפרן
2 כוסות יין לבן +כוס מים
3/4 כוס שמן קנולה
כף קונפלור להסמכה
ניתן להוסיף סלסלת פטריות קצוצות.
 
אופן ההכנה
להכין 3-4 שכבות נייר אלומיניום בתוך תבנית חד פעמית שהשוליים יוצאים החוצה להניח את הבשר עם ענפי הרוזמרין
במחבת חמה לטגן בצל ושום עד הזהבה
לגרד את האגוז מוסקט ולהוסיף את כל התבלינים שהכול משחים להוסיף את היין בהדרגה כדי לא לקרר את המחבת.
לצמצם מעט את הנוזלים ואם רוצים להסמיך מוסיפים את הקונפלור מערבבים שופכים הכול על הבשר ומהדקים את שולי נייר האלומיניום כלפי מעלה מכל הצדדים.
אוטמים מכניסים לתנור שחומם ל200 מעלות לשעתיים .
מקררים ומכניסים לכמה שעות למקרר ופורסים את הבשר , אפשר להקפיא ולשמור את הרוטב או לשפוך על פרוסות הבשר.
אין תגובות

Post A Comment