מרק אפונה

1/2 ק"ג אפונה יבשה מושרית מלילה קודם
חבילת אפונה קפואה
בצל גדול קצוץ
1 גזר חתוך לקוביות קטנות
3 שיני שום קצוצות
1 תפו"א חתוך לקוביות קטנות
3 שיני שום קצוצות
1 תפו"א חתוך לקוביות
1 ראש סלרי קצוץ לקוביות + 2 300 גרם בשר עם שומן למרק
שמן לטיגון
מלח ופלפל
1 חבילת כוסברה קצוצה
אופן ההכנה
בסיר גדול מטגנים בצל, תפו"א , גזר , ראש סלרי ובשר ומוסיפים את האפונה היבשה ולמלא מים.
ולהוסיף גבעולי סלרי וכוסברה , מלח ופלפל.
לבשל כשעה להוסיף אפונה קפואה שטופה ולבשל עוד כשעה ולתבל.
כדי להסמיך את המרק , אפשר לטחון חלק מהמרק ולהחזיר לסיר.
לאוהבי המוקרמים לבשל ללא בשר לטחון הכול ולהעביר במסננת ולבשל שוב עם שמנת מתוקה לבישול ולתבל ולפזר צנימים מעל.
אין תגובות

Post A Comment