מתכונים תפריט בשרי

סינייה: בשר בקר טחון על מצע אורז בכורכום וצנוברים וטחינה גולמית

חומרים לאורז:
2 כוסות אורז
5 כפות שמן לטיגון
4 כוסות מים רותחים
1 כף מלח
1 כפית כורכום

לטגן את האורז קלות להוסיף מלח וכורכום ולהוסיף מים רותחים ולכסות לאחר 15 דקות על אש נמוכה, לערבב בעדינות עם מזלג לבדוק אם יש עדיין מים לבשל עוד 4-5 דקות ולכבות.

חומרים לבשר:
1 ק"ג בשר טחון
1 בצל גדול
4 שיני שום
צרור עלי פטרוזיליה
מלח, פלפל שחור גרוס לפי טעם
כף מלאה של בהרט
150 גרם צנוברים קלויים מעט

אופן ההכנה:
לטגן בצל קצוץ עד להזהבה להוסיף 1 ק"ג בשר בקר טרי טחון, לעבד את הבשר לפירורים דקים להוסיף מלח, פלפל לערבב ולהוסיף בהרט ופטרוזיליה ולערבב את הצנוברים פנימה להוסיף את הבשר לאורז ולפזר מעל פטרוזיליה וטחינה ביתית.


12 שוקיים במרינדה בתנור:

למרינדה:
1 בצל קצוץ
1 גמבה אדומה קצוצה
6 שיני שום קצוצות
½ צילי מתוק+ 1/3 כוס דבש או סילאן
1 כפית פפריקה אדומה
מלח, פלפל שחור גרוס לפי טעם
אפשרות לקחת רוטב שום דבש מוכן להוסיף לו בצל וגמבה אדומה מלח ופלפל שחור וצילי מתוק.


חזה עוף וירקות מוקפצים

1 ק"ג חזה עוף חתוך דק
2 –3 גזרים
2 –3 קישואים
4 פלפלים צבעוניים
חבילת נבטים
1/3 כרוב לבן מגורד דק
חבילת פיטריות
בצל ירוק
פטרוזיליה
לתיבול:מלח, פלפל שחור גרוס, צילי מתוק, סויה ושמן זית.
4-5 שיני שום

אופן ההכנה:
לטגן בצל בשמן זית לריכוך , להוסיף שום, גזר, פלפל וקישואים להקפיץ עד השחמה ולהוסיף נבטים פטריות וכרוב, לתבל במלח, פלפל , צילי מתוק וסויה.


מאפה בצק סטייק אנטריקוט בבצק עלים

חומרים:
1 ק"ג בצק עלים מופשר
4 סטייקים
1 חבילת פטריות
2-3 פרוסות חציל מקולף חתוך לאורך

למרינדה:
1 כף חרדל דיזון
פלפל שחור גרוס
2-3 שיני שום כתושות
¼ כוס יין אדום יבש
טימין
¼ כוס שמן זית
יש אפשרות להוסיף כף צילי מתוק או רוטב לסטייק לא חובה!

אופן ההכנה:
להשרות את הסטייקים במרינדה לילה קודם.
לפתוח את הצק ולחתוך אותו לשניים.
לפזר על הסטייק פיטריות ולמעלה פרוסות חציל ארוכות , לסגור את הבצק משני הצדדים ולהפוך כדי שהחציל יהיה למטה ויספוג נוזלים , לחרוץ חריצין לפי גודל המנות שרוצים ולהכניס לתנור לחום של 180 מעלות ל30-40 דקות עד לקבלת צבע שחום יפה, להוציא ולהמתין כ10 דקות עד לחיתוך.


אנטיפסטי ירקות בשמן זית וטימין

סוגי ירקות:
חציל, פלפל , קישוא, באאה, תפו"א, שומר או כל ירק שאוהבים.

התבלינים
טימין, רוזמרין, כל עשבי התיבול שאוהבים , פלפל שחור גרוס, מלח, שמן זית, בלסמי לא חובה!

אופן ההכנה:
לערבב את הירקות עם טימין, שמן זית ופלפל שחור ולהכניס לתבנית אפייה לתנור מחומם בחום של 200 מעלות ל20-40 דקות לפני שמוציאים מהתנור לפזר מלח ולמי שאוהב גם בלסמי.


סלט ירוק בוינגרט הדרים

חומרים:
מבחר חסות שטופות ומיובשות היטב
½ כוס שמן זית
2 כפות דבש או מייפל
2 כפות חרדל דיזון גרגירים
2 כפות בלסמי
½ כוס מיץ תפוזים סחוט או מבקבוק
פלפל שחור גרוס
(אפשר להוסיף 2 שיני שום כתושות
½ כפית גינגר מגורד)

אופן ההכנה :
לקרוע את החסות (בכדי שלא ישחירו) לערבב עם בביבי בקערה,לערבב בקערה או בבלנדר את הוינגרט דבש בלסמי , חרדל ,פילפל, שום לערבב ולהזליף באיטיות שמן זית עד לקבלת מרקם סמיך , לדלל עם מיץ תפוזים, להוסיך לחסות לפני הגשה.


סלט "חדווה"

חומרים:
1 כוס בורגול דק ( להשרות כ 3 שעות )
1 זר עלים של פטרוזיליה קצוץ.
זר עלים של פטרוזיליה קצוץ
1 זר עלים של נענע קצוץ
8 בצל ירוק קצוץ
1 כוס בוטנים קלויים
5-6 מלפפונים חמוצים חתוכים לקוביות קטנות
מיץ לימון מ4-5 למונים
1/3 כוס שמן זית
מלח, פלפל לפי טעם
גמבה אדומה קצוצה לקוביות

אופן ההכנה:
לערבב את כל עשבי התיבול, להוסיף פלפל קצוץ, בורגול, מים , לימון, שמן זית , מלפפון חמוץ ובוטנים קלויים , לערבב היטב ולתת לכל המרכיבים לספוג את הטעמים.


אגסים מקורמלים ביין אדום או בננות מקורמלות

חומרים:
3 אגסים יפים ומוצקים
2 כפות סוכר חום
½ כוס יין אדום יבש
1 כפית קינמון טחון
מעט אגוז מוסקט טרי מגורד
3-4 תרמילי הל

אופן ההכנה:
חותכים את האגסים לשישיות עם הקליפה, עם החרצנים ועם הגבעול שמעל האגס.
שמים את האגסים בתבנית רצוי עם נייר אפייה, על האגסים מוסיפים סוכר חום, יין אדום, תבלינים.
אופים בחום של 180 מעלות עד שהאגסים רכים.

אין תגובות

Post A Comment