מתכונים תפריט חלבי

קרוסטיני בממרח זיתים שחורים עם גבינת עיזים

בגט חתוך לפרוסות דקות( לא דקות מדי)
ממרח זיתים של אוליביה
גבינת עיזים מסוג פרומעז
שמן זית כתית מעולה

אופן ההכנה:

מורחים את פרוסות הבגט במעט שמן ומכניסים לתנור חם 180 מעלות ל3-4 דקות
על כל פרוסת בגט מורחים כפית ממרח זיתים
פורסים פרוסה של גבינת עיזים ומוסיפים מעל
אופים בתנור ל4 דקות עד שהבגט מתקשה ונהיה קריספי
עורכים על צלחת הגשה יפה ומקשטים בעלי בזיליקום


 

קישים אישיים במליוי בטטה וכרישה

חומרים לבצק הקיש:

½ ק"ג קמח לבן
250 גר חמאה חתוכה לקוביות קטנות
30 גר גבינת פרמזן
2 ביצים
1.5 כפות מלח
חלב או מים קרים לפי ספיגה

אופן ההכנה

יוצקים את הקמח למיקסר ומוסיפים אליו את קוביות החמאה הקטנות
ומוסיפים מלח.
מפעילים את המיקסר על מהירות נמוכה עד למצב שנוצרים פרורים מן הבצק
תוך כדי שנוצרו פרורים בבצק מוסיפים בהדרגה את שתי הביצים.
לאחר שהוספנו את הביצים מוסיפים לאט בזילוף איטי את החלב או המים הקרים עד שנוצר כדור בצק.
ברגע שיש לנו כדור בצק להפסיק את פעולתו של המיקסר, לשפוך קמח על כדור הבצק , להוציא אותו מן הקערה וללוש אותו על משטח מקומח במשך כמה דקות עד שנוצר כדור בצק נוח לעבודה.
עוטפים את כדור הבצק בניילון נצמד ומכניסים לקירור לחצי שעה.

חומרים למילוי
3 בטטות גדולות מקולפות וחתוכות לקוביות קטנות
2 כרישות בינוניות חתוכות לפרוסות דקות
100 גר חמאה
50 גר גבינת רוקפור חתוכה לקוביות קטנות
100 גר אגוזי פקאן שבורים גס
1 גביע שמנת מתוקה
1 ביצה
מלח, פלפל לבן, אגוז מוסקט

אופן ההכנה:
מחממים סיר עם מים רותחים ומבשלים את הבטטות עד לריכוך מלא

ממיסים חמאה בסיר ומטגנים את פרוסות הכישה עד שהיא מתרככת ומזהיבה קלות .
מוסיפים חזרה לסיר את הבטטה ומערבבים היטב עד שהמילוי נהפך למעין פירה.
מתבלים את המילוי במלח, פלפל לבן ואגוז מוסקט.
אופן הכנת הקישים

מגלגלים את הבצק על שיש מקומח בעזרת מערוך לעובי של כ5 ס"מ
יוצרים עיגולים בקוטר של תבנית מאפינס ומכניסים אותם לשקעים משומנים במברשת .
לכל שקע מכניסים כ2 כפות קטנות של מילוי
מעל המילוי מוסיפים קוביה של גבינת רוקפור ומעט אגוזי פקאן שבורים
מכסים ב3 כפות שמנת מעורבבת עם הביצה והתבלינים
אופים בחום של 180 מעלות כ15-20 דקות עד להזהבתו של הבצק.
מגישים על מצע של עלי בייבי.


 

אנטיפסטי של בצל סגול וכוסברה

חומרים ל5 מנות:
3 בטטות בינוניות
3 בצלים סגולים שטופים היטב בקליפתם
4 שיני שום טרי קצוץ
חופן כוסברה קצוצה
רבע כוס שמן זית מסוג כתית מעולה
מלח גס, פלפל גרוס
אופן ההכנה
שוטפים היטב הבטטות רצוי עם ספוג כלים נקי על מנת שלא יהיה חול בחריצים על הקליפה .
חותכים את הבטטה למקלות ציפס עבה ושמים בתבנית עם נייר אפייה
מוסיפים לבטטה את הבצלים הסגולים אשר מומלץ לחתוך אותם רבעים
קוצצים חופן כוסברה טרייה ומוסיפים מעל.
מתבלים בשמן זית, מלח גס בנדיבות ופלפל שחור גרוס.
אופים בתנור חם בחום של 190 מעלות כ35-30 דקות.


 

סלט עגבניות עם לימונים כבושים, גבינת פטה כבשים ומנטה

חומרים:
5 עגבניות יפות ומוצקות
200 גרם גבינת פטה כבשים חתוכה לקוביות קטנות
4 לימונים כבושים קצוצים דק
חופן עלי נענע טרייה קצוצים גס
1 כף חומץ בלסמי
2 שיני שום טרי כתוש
מלח גס, פלפל גרס
3 כפות שמן זית מסוג כתית מעולה
אופן ההכנה:
חותכים את העגבניות לפלחים קטנים, אל העגבניות מוסיפים את קוביות הגבינה , הלימון הכבוש, נענע קצוצה ואת שאר התבלינים.
מערבבים היטב ומסדרים בקערה יפה , מומלץ להוסיף בצל סגול.


סלט ירוק בוינגרט הדרים

חומרים:
מבחר חסות שטופות ומיובשות היטב
½ כוס שמן זית
2 כפות דבש או מייפל
2 כפות חרדל דיזון גרגירים
2 כפות בלסמי
½ כוס מיץ תפוזים סחוט או מבקבוק
פלפל שחור גרוס
(אפשר להוסיף 2 שיני שום כתושות
½ כפית גינגר מגורד)

אופן ההכנה:
לקרוע את החסות (בכדי שלא ישחירו) לערבב עם בביבי בקערה,לערבב בקערה או בבלנדר את הוינגרט דבש בלסמי , חרדל ,פילפל, שום לערבב ולהזליף באיטיות שמן זית עד לקבלת מרקם סמיך , לדלל עם מיץ תפוזים, להוסיך לחסות לפני הגשה.


 

פסטה "נועה"

½ קילו פסטה מבושלת לפי הוראות היצרן
3 גיבעולי כרישה ( החלק הלבן ללא העלים) פרוסים דק
4 קישואים בינוניים פרוסים דק.
50 גרם חמאה
1 מיכל שמנת לבישול
60 גרם גבינת רוקפור
50 גרם פרמזן מגורדת דק
מלח, פלפל לבן, אגוז מוסקט לפי טעם
¼ כוס יין לבן
4 שיני שום קצוצות

אופן ההכנה:
ממיסים במחבת חמאה, מקפיצים כרישה וקישואים עד השחמה קלה.
מוסיפים את היין, שום, מלח, פלפל מאדים את היין , מוסיפים שמנת וגבינת רוקפור קצוצה עד להסמכה , מוסיפים אגוז מוסקט, מוסיפים את הפסטה , יוצקים לקערת הגשה ומפזרים פרמזן מעל.


 

פסטה "מיה"

חומרים:

½ קילו פסטה מבושלת לפי הוראות היצרן
5 עגבניות קלופות קצוצות ללא גרעינים ומיץ
1 בצל סגול גדול קצוץ דק
50 גרם חמאה
¼ כוס שמן זית
1/3 כוס וודקה
1 מיכל שמנת לבישול השף הלבן
בזיליקום ופרמזן מגורדת להגשה
200 גרם עגבניות מיובשות בשמן זית טחונות לממרח .
מלח, פלפל שחור גרוס.
4 שיני שום קצוצות

אופן ההכנה:
ממיסים במחבת חמאה ושמן זית, מוסיפים בצל קצוץ עד ריכוך , מוסיפים את השום והעגבניות ומבשלים כ6-7 דקות.
מוסיפים את ממרח העגבניות המיובשות , וודקה, מלח, פלפל שחור
גרוס, מאדים את הוודקה מעט ומוסיפים שמנת עד הסמכה קלה לאחר מכן להוסיף את הפסטה לעוד דקה.
לפני הגשה להוסיף בזליקום טרי ופרמזן.


 

קינוחים:

עוגת שמנת עם בננות ואגוזים:

9 חלבונים
כוס סוכר
1 חבילה של קרקרים( 15 קרקרים מלוחים ללא סומסום)
250 גרם אגוזי מלך
סירופ שוקולד
2 שמנת להקצפה
2 אינסטנט פודינג וניל
1 כוס חלב / או קצפת צמחית לעוגה
1 כף תמצית וניל
7-8 בננות פרוסות דק או תאנים טריות פרוסות.

אופן ההכנה:
לבסיס של העוגה הקציף חלבונים וסוכר לקצפת יציבה, לטחון כ150 גרם אגוזים עם קרקרים דק.
לקפל לתוך החלבונים , לשפוך לתבנית משומנת היטב( תבנית אלומיניום גדולה) לאפות כ15 דקות בחום של 180 מעלות לקרר את הבסיס של העוגה.
למרוח בסירופ שוקולד , להניח את התאנים או הבננות, להכין קרם משמנת פודינג וחלב , למרוח על הפרי לפזר את שאר האגוזים הטחונים ולקשט סירופ שוקולד ולהכניס למקרר.


 

אגסים או בננות מקורמלות ביין אדום ותבלינים

חומרים:
6 אגסים יפים ומוצקים
4 כפות סוכר חום
½ כוס יין אדום יבש
1 כפית קינמון טחון
מעט אגוז מוסקט טרי מגורד
3-4 תרמילי הל

אופן ההכנה:
חותכים את האגסים לשישיות עם הקליפה, עם החרצנים ועם הגבעול שמעל האגס.
שמים את האגסים בתבנית רצוי עם נייר אפייה, על האגסים מוסיפים סוכר חום, יין אדום, תבלינים.
אופים בחום של 180 מעלות עד שהאגסים רכים.


 

לזניה גבינות וחצילים קלויים

חומרים :

דפי לזניה ברילה מושרים 20 דקות במי ברז.

רוטב מרסק עגבניות מבושלות עם עשבי תיבול ( מלח, פלפל , בזיליקום, אורגנו, טימין, לפי טעם אישי)

250 גרם פטה כבשים
100 גרם פרמזן מגורדת
200 גרם קשקבל
3 חצילים קלויים בתנור או על האש.
(להוציא את תוכנם של החצילים ללא קליפה)

לבשל:
50 גרם חמאה
1 כף קמח
כוס וחצי חלב/ או שמנת

אופן ההכנה:

תחילה אופן הכנת הבשמל- ממיסים חמאה על אש נמוכה , מוסיפים קמח ומערבבים ומוזגים חלב באיטיות עד לקבלת נוזל סמיך.
מתבלים במלח, פלפל לבן, אגוז מוסקט לפי טעם.
בתבנית משומנת מניחים עלי לזניה כאשר אחד חופף לשני, מעל שופכים רוטב עגבניות בנדיבות ומעל הרוטב מפוררים פטה כבשים, מעל עוד שכבה של דפי ברילה.
לחצילים הקלויים מוסיפים רוטב עגבניות ושופכים אותם שוב מעל דפי הלזניה, מוסיפים קשקבל ומעל בשמל.
אופים 30-40 דקות בחום של 170 מעלות, מוציאים ומפזרים פרמזן מעל הלזניה.
לחתוך את הלזניה לריבועים רק כשהיא מתקררת מעט.
הערה: ניתן לשים כל סוג של גבינה לפי טעמכם האישי.


 

פיצה קריספית

חומרים ל3 פיצות:

1 ק"ג קמח
50 גרם שמרים
1/3 כוס שמן זית
1 כפית סוכר
2 כפיות מלח
½ ליטר מים לרוטב
1 קופסת עגבניות מרוסקות
1 רסק עגבניות
1 כפית מלח, פלפל שחור, שום ואורגנו
גבינות צהובה או אחרת לפי הטעם

אופן ההכנה

לערבב את הקמח, השמרים והסוכר עם מים ושמן (לפי הסדר הנ"ל)
ללוש ולהניח את הבצק מכוסה בניילון או בד כשעה להתפחה.

לחלק ל3 כדורים, ללוש , להניח בתבנית אפיה לפזר מלח מעל הבצק ולאפות כ10 דקות ב180 מעלות עד להשחמה קלה.

את הרוטב לבשל כ20 דקות העגבניות , הרסק ועשבי התיבול, לפזר על הפיצה האפויה ולהוסיף גבינות או כל תוספת שרוצים ולשים בתנור עוד 15- 10 דקות.


 

פסטה "רומא" – פסטה טונה וירקות

חומרים:

חצי ק"ג פסטה מבושלת לפי הוראות היצרן.

1 פלפל אדום חתוך לרצועות
1 פלפל צהוב חתוך לרצועות
1 פלפל כתום חתוך לרצועות
1 בצל סגול קצוץ דק
3-4 שיני שום קצוצות
1 קופסת עגבניות מרוסקות או 8 עגבניות קצוצות מקולפות
2 קופסאות טונה בשמן
מלח, פלפל שחור גרוס לפי טעם.
1 צנצנת עגבניות מיובשות
1 צרור עלי פטרוזיליה קצוץ
1 צרור בצל ירוק קצוץ
1/3 כוס שמן
זיתים שחורים או טפנד זיתים לא חובה!

אופן ההכנה:
לטגן בצל בשמן זית להוסיף שום ופיפלים לטגן כ6 דקות ולהוסיף עגבניות
מרוסקות ועגבניות מיובשות, להוסיף טונה מסוננת , מלח, פלפל להוסיף את הפסטה לדקה ופני ההגשה להוסיף פטרוזיליה , בצל ירוק וזיתים.

אין תגובות

Post A Comment